Clasele III-IV. Când primăvara va veni

Activitate: Când primăvara va veni                 

Nivel: Clasele III-IV 

Durata: 30 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

OBSERVĂ:

Folclorul muzical românesc a fost transmis prin viu grai timp de sute de ani. Creațiile s-au pierdut în marea lor majoritate nemaifiind practicate de către poporul nostru așa cum erau odinioară datorită apariției tehnologiei dar și datorită formării noilor genuri muzicale de divertisment.

Influența tehnologiei a condus la cristalizarea unui nou curent muzical ce împletește muzica de inspirație folclorică și ritmurile specific muzicii pop. Acest gen este numit  de noi astăzi ETNO.

Această melodie este o lucrare compusă în caracter popular românesc. Nu este  o lucrare folclorică original ci împletește elemente ale muzicii pop cu fragmente sonore folclorice.

APLICĂ:

Ascultă lucrarea CÂND PRIMĂVARA VA VENI compusă de Neomi Shemer pe versurile Lilianei Ștefan. Încearcă alături de colegii tăi să-l intonezi folosind acompaniamentul instrumental de mai jos.

@Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus