Clasele P-IV. Desenează muzica: Serghei Rahmaninov

Activitate: Desenează muzica: Serghei Rahmaninov (activitatea integrată, extindere)                              

Nivel: Clasele P-IV

Durata: 20 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

 

  OBSERVĂ:

  Muzica este o artă a sunetelor. Ea se împletește foarte ușor cu celelalte arte: arte plastice, dans, film, etc. Multe melodii pot fi descrise grafic. Motivele muzicale pot fi ilustrate astfel încât să rezulte o lucrare artistică.

DESCOPERĂ

 Urmărește filmul și încearcă să reproduci desenul. Poți fi creativ și poți încerca să introduci motivele proprii.

  REȚINE

  Lucrarea muzicală  folosită ca suport sonor pentru a executa desenul din imagine Polka Italiană de Serghei Rahmaninov.

Ascultați lucrarea integral:

ȘTIAI CĂ?

Serghei Rahmaninov a fost un compozitor rus ce a emigrat în  Statele Unite ale Americii în anul 1917 fugind de regimul comunist. A devenit unul dintre cei mai bine plătiți muzicieni din toate timpurile. A studiat cu P.I.Ceaikovski și a concertat alături de mari nume cum ar fi Gustav Mahler și Vladimir Horowitz. Muzica sa a fost o lungă perioadă interzisă în Rusia, regimul dictatorial nereușind însă să-i interzică celebritatea și renumele. A fost un compozitor extrem de generos, oferind mari sume de bani tuturor celor care îi solicitau ajutorul.

Din punct de vedere muzical, Serghei Rahmaninov rămâne în istoria muzicii cu pagini de o mare expresivitate create și interpretate. Este primul compozitor ale cărui înregistrări rămase, sunt și astăzi considerate a fi reper în ce privește tehnica și stilul interpretativ. Lucrările sale sunt elemente permanente în repertoriile pianiștilor profesioniști. Deși și-a petrecut a doua parte a vieții în SUA, a obținut cetățenia americană cu trei zile  înainte să moară.

@ Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus