Clasa a V-a. De la sunet la partitură

Activitate: De la sunet la partitură                    

Nivel: Clasa a V-a

Durata: 30 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

Adaptat CES

OBSERVĂ ȘI DESCOPERĂ:

Arta sunetelor nu este una nouă. Muzica, în toate formele ei a fost prezentă încă din zorile omenirii. Dovezile păstrate, de la simpla cântare monodică până la lucrările complexe de astazi ne oferă  o imagine a dezvoltării acestei uimitoare arte, fie ea vocală sau instrumentală.

 REȚINE

    Vizionează următorul film. Descoperă diferitele modalități de construire a unei melodii și a discursului muzical. Află denumirea termenilor noi. Învață cântecul.

AUDIȚIE MUZICALĂ:

     Urmărește video-ul de mai jos. Este o partitură animată. În ea poți ușor observa țesătura melodică din cadrul acestei lucrări.

Atenție: fiecare culoare reprezintă o altă linie melodică și fiecare formă reprezintă un sunet.

FIXEAZĂ:

Completează fișa de mai jos:

@Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus