Clasa a V-a: Prima oră de Educație muzicală

Activitate: Prima mea oră de Educație muzicală               

Nivel: Clasa a V-a

Durata: 50 min

Autor: prof. Ana Maria Rusu

  DESCOPERĂ

Ora de educație muzicală este o oră cu adevărat specială. Deși fiecare profesor spune că materia sa este regina disciplinelor școlare, profesorul de Educație muzicală este printe puținii profesori care poate demonstra acest lucru foarte simplu: doar folosind caietul. Caietul de Educație muzicală este singurul caiet din ghiozdanul unui elev ce nu va fi folosit NICIODATĂ pentru a scrie notițele la o altă materie (deși suntem singuri ca ar putea), dar pur și simplu, la această întrebare, elevul va răspunde că lui ”nu îi vine”, nu are de ce.

Acest fenomen se explică prin faptul că Educația muzicală este o disciplină care vizează cu totul alți parametri: emoții, stări, trăiri, ea oferind elevului un alt tip de conținut și dezvoltând competențe complexe.

  REȚINE

Ora de educație muzicală este o oră magică. Prima oră de Educație muzicală este în general folosită pentru a ne conecta, pentru a ne cunoaște mai bine pe noi și pe cei de lângă noi.

   APLICĂ

Descarcă și printează fișa de mai jos. Oferă-le elevilor tăi experiențe unice Ține cont de părerea fiecăruia și nu uita: copiii vin din medii diferite, fiecare având în spate  un alt tip de achiziții. 

   Ghidul profesorului: După completarea fișelor, pornește o discuție liberă cu elevii tăi pornind de la pasiunile comune și așteptările lor în ce privește ora de educație muzicălă. În final, oferă-le o experiență muzicală inedită.

   EXERSEAZĂ: Poarta către vis. Muzica: George Natsis, Versuri: Mirela Fugaru

@Ana Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus