Clasa a VIII-a. Muzica JAZZ

Activitate: Muzica Jazz            

Nivel: Clasa a VIII-a

Durata: 40 min

Autor: prof. Alexandra Homone

 OBSERVĂ

 Privește în jurul tău! Colegii de clasă, părinții, bunicii și apropiații tăi sunt diferiți față de cum ești tu. Poți corela emoția pe care ei o transmit cu o anumită lucrare muzicală? Gândește-te și urmărește de-a lungul unei perioade de timp acest fapt.

 DESCOPERĂ

 Materialul ce urmează a fi vizionat aduce în atenția voastră un gen, respectiv un stil muzical. A fost realizat din pasiunea oamenilor de a cânta și a se bucura de muzica ce îi înconjoară. Urmărește materialul și notează în caiet cele mai importante caracteristici ale acestui gen muzical.

  APLICĂ

 După ce ai urmărit materialul de mai sus, încearcă să rezolvi puzzle-ul, dezlegând misterul acestuia.

     VIDEO-AUDIȚIE MUZICALĂ:
  1. Miles Davis – So what
  1. John Coltrane – In a sentimental mood
  1. The Glenn Miller Orchestra – In the Mood
  1. B.B. King – Sweet Little Angel
  1. Billie Holiday și Louis Armstrong – New Orleans
  1. Scott Joplin – The Entertainer

 APLICĂ

 În urma vizionării videoclipurilor de mai sus, joacă-te în aplicația de mai jos.

PROVOCARE CREATIVĂ

 Fiecare stil al muzicii jazz are o anumită manieră de dans ce se dezvoltă. Urmărește cum se dansează Charleston, Swing, Jazz Funk și multe altele. Găsește-l pe cel care ți se potrivește ție și realizează o coregrafie interesantă

@Alexandra Homone

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus