Clasele V-VI. Muzicogramă: Valsul patinatorilor

Activitate: MUZICOGRAMĂ:  Valsul patinatorilor                   

Nivel: Clasele V – VI

Durata: 20 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

  OBSERVĂ

  Muzica este o artă a sunetelor. Ea se împletește foarte ușor cu celelalte arte: arte plastice, dans teatru sau film. Multe melodii se pot ilustra grafic. Motivele muzicale pot fi prezentate sub forma unor simboluri sau figuri astfel încât să rezulte o lucrare artistică.

   DESCOPERĂ

   Urmărește materialul video de mai jos și încearcă să reproduci desenul. Poți fi creativ și poți încerca să introduci motivele proprii. Acesta este doar un model, un reper după care te poți orienta.

REȚINE

Lucrarea folosită ca sursă de inspirație pentru această activitate este scrisă de Émile Waldteufel. Piesa se numește Valsul patinatorilor.

Pentru a afla mai multe date legate de viața și creația compozitorului, click pe numele acestuia.

@ Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus