Clasa a VIII-a. Muzica K-POP

Activitate: Muzica K-POP           

Nivel: Clasa a VIII-a

Durata: 2×50 min

Autor: prof. Antoaneta Ioana Luchian

ACTIVITATE INDIVIDUALĂ

  1. Accesează următorul link și răspunde la  întrebările din primele două coloane. 

Indicații de rezolvare: apasă semnul + și scrie răspunsul tău. Apasă Publish pentru a salva răspunsul tău.

Made with Padlet

OBSERVĂ ȘI DESCOPERĂ

  1. Ascultați Ring Ding Dong de SHINee și Fantastic Baby de BingBang.
  2. Notați pe caietul de muzică principalele caracteristici legate de ritm, melodie, orchestrație și tematică pornind de la melodiile audiate.

3. Vizionează următorul material și extrage pe caietul de muzică principalele caracteristici ale genului și industriei muzicale K-POP.

REȚINE

K-pop este un gen muzical originar din Coreea de Sud, caracterizat printr-o mare varietate de elemente audiovizuale. Deși încorporează toate formele de muzică populară coreeană, de la muzica trot la muzica pop, termenul este mai des folosit pentru a se referi la melodii produse de grupuri de idoli. 

În 1992, K-pop-ul modern a fost introdus publicului coreean odată cu formarea  trupei Seo Taiji & Boys, a căror experimentare cu succes cu diferite stiluri muzicale a provocat o schimbare de paradigmă în industria muzicală din Coreea de Sud. Ca urmare, integrarea elementelor muzicale străine în producția muzicală tradițională coreeană a devenit o practică comună în industria K-pop. 

Prin accesarea serviciilor de rețele sociale și a platformei de partajare video YouTube, capacitatea industriei K-pop de a asigura un public considerabil de peste mări a facilitat o creștere vizibilă a proliferării globale a genului.

MUZICA K-POP

@Antoaneta Ioana Luchian

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus