Clasa a IX-a: Audiția muzicală

Activitate: Audiția muzicală   

Nivel: Clasa a IX-a

Durata: 50 min

Autor: prof. Ana Maria Rusu

 DESCOPERĂ

E timpul să începem să ne construim o cultură muzicală.

Folosește fișa de mai jos și materialul audio anexat și alături de colegii tăi recunoaște cât mai multe din lucrările muzicale audiate. În echipe, încadrați fiecare lucrare audiată într-un gen muzical și într-o anumită perioadă/curent muzical.

Ghidul profesorului:

Asigură-te în momentul în care desfășori această activitate că ai pregătite atât materialele potrivite cât și răspunsurile la eventualele întrebări ale elevilor.

Totodată, asigură-te ca ai informații interesante despre lucrările audiate, despre compozitori și de ce nu despre perioada în care fiecare lucrare a fost compusă.

Frédéric. Chopin – Nocturna Op. 9 nr.2

John Lennon – Imagine

J.S.Bach – Arie

Louis Armstrong – What a wonderfull world

Queen – Somebody to love

 Adolphe Adam – Vals din baletul Giselle

House of Pain – Jump

Antonin Dvorak – Humoresque

James Brown – I feel good

Karl Jenkins – Palladio

@Ana Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus