Clasele IX-X. Spectacolul muzical-dramatic (prezentare generală)

Activitate: Spectacolul muzical-dramatic (prezentare generală)

Nivel: Clasele IX-X

Durata: 40 min

Autor: prof. Antoaneta Ioana Luchian

OBSERVĂ ȘI DESCOPERĂ

Ce este spectacolul muzical-dramatic?

Vizionează cu atenție materialul video de mai jos. Identifică principalele trăsături ale spectacolului muzical-dramatic.

REȚINE

Spectacolul muzical-dramatic este o formă de artă sincretică îmbinând mai multe arte precum: muzica, literatura (sub forma textului dramatic), artele plastice, coregrafie și/sau cinematografie. Formele spectacolului muzical-dramatic sunt cunoscute și sub denumirea de genuri muzical-dramatice.

Genurile muzical-dramatice sunt creații muzicale complexe ce îmbină muzica cu textul literar, arta dramatică cu elemente coregrafice. Genurile muzical-dramatice sunt: opera, opereta, balet, pantomima, musical-ul și filmul muzical.

 VIDEO- AUDIȚIE MUZICALĂ

Pentru a înțelege mai bine desfășurarea de forțe necesară pentru a pune în scenă un spectacol de operă, balet sau musical vizionează următorele materiale video.

                                                                               @ Antoaneta-Ioana Luchian

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Derulează în sus