Clasele P-II. Diferențiere ritm binar-ritm ternar

Activitate: Diferențiere ritm binar-ritm ternar                 

Nivel: Clasele P-II

Durata: 30 min

Autor: prof. Ana Maria Rusu

 

 DESCOPERĂ

 Închipuie-ți că ești un copil ce dorește să se înscrie la un club online de dans modern și nimerește într-o sală de balet.

REȚINE:

 Melodiile pe care le ascultăm sunt diferite și tocmai această diversitate face din muzică o artă atât de plăcută.  Ritmurile muzicii pot fi lente, potrivite sau rapide și sunt produse de mișcările regulate ale muzicii.  Sunt extrem de multe ritmuri fiecare cu caracteristicile si specificul ei.

 OBSERVĂ:

  Vizionează următorul film. Repetă scenariul pe care îl prezintă fetița interpretând singur ambele personaje. Construiește-ti propriu scenariu, diferențiind cele două tipuri de ritm: binar și ternar.

  REPETĂ:

 Aici găsești melodia originală. Spor la lucru!

@Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

2 comentarii la „Clasele P-II. Diferențiere ritm binar-ritm ternar

  1. Felicitări ! Preţuire şi respect ! Sunt încântată de tot ce ne oferiţi ! Mulţumiri din suflet !

Comentariile sunt închise.

Derulează în sus