Clasele P-IV. Canon ritmic simplu

Activitate: Joc ritmic: CANON RITMIC           

Nivel: Clasele P-IV

Durata: 20 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

Adaptat CES

  OBSERVĂ ȘI DESCOPERĂ:

  În jurul nostru auzim zilnic sunete și zgomote. Sunt efecte sonore pe care le receptăm cu ajutorul urechilor. Fiecare dintre noi poate emite atât sunete, cât și zgomote. Corpul nostru poate emite și sunete și zgomote. Transformă-ți corpul într-un veritabil instrument muzical de percuție.   Urmăreşte atent şi realizează şablonul ritmic din videoul de mai jos urmărinD schema.  Împarte clasa în două sau chiar trei grupe şi începeţi să executaţi exerciţiul urmărind efectul sonor ce se realizează.

Notă: Jocurile motrice dezvoltă atenția și concentrarea. Prin repetarea unui  șablon ritmic alternat, copiii își dezvoltă capacitatea de coordonare,  lateralitatea și simțul audiomotor controlându-și corpul în timpul mișcării și gândind fiecare gest

@Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

2 comentarii la „Clasele P-IV. Canon ritmic simplu

  1. UN JOC MUZICAL FOARTE DRAGUT, CARE ITI SOLICITA ATENTIA ! EU L-AM EXERSAT, MAI INTAI, CU VITEZA DE REDARE ( din setari ), REDUSA LA 0,5, APOI AM REVENIT LA VITEZA NORMALA .

    1. Da, noi ne-am gândit că fiind un pic mai rar se pot complica gesturile progresiv. E foarte buna melodia pentru a exersa diferite gesturi, combinații în măsura de 4.

Comentariile sunt închise.

Derulează în sus