Clasele P-IV. Desenează muzica: J.P. Rameau

Activitate: DESENEAZĂ MUZICA: J.P. RAMEAU                     

Nivel: Clasele P – IV

Durata: 30 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

 

  OBSERVĂ

  Muzica este o artă a sunetelor. Ea se împletește foarte ușor cu celelalte arte: arte plastice, dans teatru sau film. Multe melodii  se pot ilustra grafic. Motivele muzicale pot fi prezentate sub forma unor simboluri sau figuri astfel încât să rezulte o lucrare artistică.

   DESCOPERĂ

   Urmărește filmul și încearcă să reproduci desenul. Poți fi creativ și poți încerca să introduci motivele proprii. Acesta este doar un model, un reper după care te poți orienta.

  REȚINE

  Această lucrare este un fragment din opera Indiile Galante și aparține compozitorului francez Jean Philippe Rameau.

  Urmărește aici fragmentul original:

  ȘTIAI CĂ?

  Jean-Philippe Rameau este unul dintre cei mai importanți compozitori ai lumii. Perioada în care el a trăit și a compus se numește Baroc. A schimbat istoria muzicii prin tratatele de armonie pe care le-a scris dar și prin lucrările sale ce se cântă și astăzi după mai bine de 300 ani. Jean Philippe Rameau este cel care a compus melodia Frere Jaques.

@ Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

5 comentarii la „Clasele P-IV. Desenează muzica: J.P. Rameau

  1. Cât pot fi de valoroase aceste lecții, pentru ca, într-adevăr, copilul să iubească muzica adevărată ! Mulțumim mult, doamna profesoară Ana-Maria Rusu! Să știți că talanții dumneavoastră pe care i-ați împărtășit cu noi, grație acestei oferte, i-ați multiplicat înmiit! Felicitări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus