Clasa a V-a. Elemente de mișcare: TEMPO-ul muzical

Activitate: Elemente de mișcare: Tempo-ul muzical            

Nivel: Clasa a V-a

Durata: 30 min

Autor: prof. Alexandra Homone

OBSERVĂ ȘI DESCOPERĂ

 Din cele mai îndepărtate timpuri, muzica a reprezentat arta combinării sunetelor, astfel încât să fie plăcută auzului uman. Gustul estetic pentru un gen muzical s-a dezvoltat pe parcursul anilor, ajungând să existe epoci muzicale specifice unor perioade de timp.

REȚINE:

  Vizionează cu atenție materialul video de mai jos, rezolvând cerințele date:

  1. Realizează în caietul de muzică graficul pentru pulsul luat unui membru al familiei timp de 5 zile.
  2. Ordonează în cele trei categorii de viteze, lent, moderat și repede, următoarele categorii de obiecte, animale și ființe umane: mașina, trenul, bicicleta, broasca țestoasă, ghepardul, păsări, melcul, pasul unui copil, mersul unei persoane în vârstă.

       Indicație de rezolvare: a) lent:

                                       b) moderat:

                                       c) repede:

    3. Notează în caiete pe o axă orizontală denumirile de indicație de tempo pornind de la cel mai lent până la cel mai rapid. Indicație de completare: deasupra termenul în italiană, dedesubt semnificația acestuia.

APLICĂ

Completează cuvintele lipsă din poezia de mai jos:

     AUDIȚIE MUZICALĂ:

Audiază In the Hall of the Mountain King de Edvard Grieg și notează care sunt indicațiile de tempo pe care le utilizează compozitorul de-a lungul piesei.

  PROVOCARE CREATIVĂ:

  Pornind de la imaginea dată, realizează o furtună muzicală și un alt exercițiu de percuție corporală în care să integrezi elemente de tempo și dinamică.

@Alexandra Homone

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

6 comentarii la „Clasa a V-a. Elemente de mișcare: TEMPO-ul muzical

  1. MULȚUMESC pentru material! Este foarte util pentru aceasta perioadă câne e nevoie să alocăm foarte mult timp în fata calculatorului!

Comentariile sunt închise.

Derulează în sus