Clasa a VI-a. GENURILE MUZICALE – prezentare generală

Activitate: GENURILE MUZICALE – prezentare generală               

Nivel: Clasa a VI-a

Durata: 30 min

Autor: prof. Antoaneta Ioana Luchian

  DESCOPERĂ

  Urmărește cu atenție materialul video. Notează în caietul de muzică următoarele informații: definiția și cele patru tipuri de clasificări.

  REȚINE

Genurile camerale pot fi denumite în funcție de numărul participanților și felul acestora (voce sau instrument). Transcrie pe caiet tabelul de mai jos și reține denumirile genurilor camerale.

VIDEO-AUDIȚIE MUZICALĂ

   Urmărește cele patru fragmente muzicale de mai jos și notează pe caiet, pentru fiecare fragment în parte, observațiile tale legate de felul genului audiat pornind de la clasificarea genurilor muzicale. Organizează descoperirile tale într-un tabel ce va conține patru rânduri (câte unul pentru fiecare fragment audiat) și 3 coloane asociate cu cele 3 tipuri de clasificări: gen vocal/instrumental sau vocal instrumental; gen solo/cameral sau simfonic, respectiv gen monopartit/tripartit etc,

@Antoaneta-Ioana Luchian

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

5 comentarii la „Clasa a VI-a. GENURILE MUZICALE – prezentare generală

  1. Lectia este predata intr-un mod foarte placut! Felicitari!

Comentariile sunt închise.

Derulează în sus