Clasele VII-VIII. Cântul vocal

Activitate: Cântul vocal       

Nivel: Clasele VII-VIII

Durata: 40 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu; Perju Maria Cora

♫ DESCOPERĂ! ♫

Aparatul fonator este format din: plămâni, diafragmă, trahee, laringe, faringele bucal, faringele nazal, fosele nazale, cavitatea bucală, dinții, limba, buzele, oasele fetei.

Explorează aparatului fonator: accesează aplicația de mai jos. Apasă pe fiecare element și descoperă aportul fiecărui organ/țesut în emiterea unui sunet sau zgomot.

În această aplicație poți observa cum se produc sunetele în cavitatea bucală. Urmărește atent felul în care sunetele sunt emise.

REȚINE!

       Sunetul vocii umane este unic pentru fiecare individ. Fiecare persoană are corzi vocale care variază în formă și dimensiune, rezultând diferite tonuri, frecvențe și abilități vocale. Urmărește filmul de mai jos și observă calitățile de bază și însușirile vocii umane.

ȘTIAI CĂ?

Melodia Don’t Worry Be Happy de Bobby McFerrin a fost înregistrată  a cappella în anul 1988 și nu folosește nici un instrument muzical. Toate elementele de acompaniament sunt realizate vocal de interpret și includ elemente de percuție corporală și beatbox. Melodia a fost inclusă în anul 2011 în lista 15 cele mai bune melodii din toate timpurile realizată de cititorii revistei de specialitate Rolling Stone.

Provocare creativă

Observă în aplicația de mai jos principalele voci ce au stat la baza melodiei Don’t Worry Be Happy a compozitorului Bobby Mcferrin.

DISTREAZĂ-TE!

Înregistrează-ți vocea și transformă-i emisia conform șabloanelor oferite de aceste aplicații

♪ EXERSEAZĂ!

Dezvoltă-ți calitățile vocale cu ajutorul exercițiilor de mai jos. Practică zilnic și vei observa îmbunătățiri ale vocii tale.

Află întinderea vocii tale:

Exerciții de respirație:

Exerciții de intonație:

Exerciții de intonație:

Exerciții de intonație:

Exerciții pentru flexibilitatea vocii:

@Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Un comentariu la „Clasele VII-VIII. Cântul vocal

Comentariile sunt închise.

Derulează în sus