Structura unei melodii. Procedee componistice

Activitate: Structura unei melodii instrumentale. Procedee componistice 

Nivel: Clasele V-VI

Durata: 30 min

Autor: prof. Ana-Maria Rusu

 OBSERVĂ ȘI DESCOPERĂ

     Muzica  poate fi analizată din punct de vedere morfologic întocmai ca limba română.  Asemeni discursului vorbit,  în cazul celui sonor se observă  construcţia   frazelor sau  perioadelor muzicale. Astfel, se disting părţile componente ale acestora: celula şi motivul.

REȚINE

Vizionează următorul film. Descoperă elementele ce alcătuiesc o linie melodică și procedeele componistice care oferă compozitorilor libertate de creație și exprimare.

Notează pe caiet observațiile tale legate de: motiv, frază muzicală, procedee componistice.

Accesează videoclipul și lucrează după modelul prezentat în film muzicograma de mai jos.

PROVOCARE CREATIVĂ

Construiește-ți propria muzicogramă după melodia preferată. Inspiră-te din mediul online, fotografiază lucrarea și arat-o colegilor.

@Ana-Maria Rusu

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

9 comentarii la „Structura unei melodii. Procedee componistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus