Clasele IX-X. TONALITATEA. Tonalități majore și minore

Activitate: TONALITATEA. Tonalitatea majoră și minoră          

Nivel: Clasele IX-X

Durata: 50 min

Autor: prof. Antoaneta Ioana Luchian

  DESCOPERĂ

  Care este legătura dintre sistemul solar și tonalitate? Descoperă urmărind materialul video următor.

  FIXEAZĂ

  Transcrie pe caiet, cu note pe portativ, toate tonalitățile prezentate în material. Rezolvă sarcina de lucru de la sfârșitul prezentării.

  EXERSEAZĂ

 Folosind pașii descoperiți în materialul video pe care tocmai l-ai vizionat, identifică tonalitatea Miniaturii nr. 6  de Sabin Drăgoi. (Accesează partitura aici)

   AUDIȚIE MUZICALĂ

   Harta sitemului solar, o fotografie a sistemului solar și o călătorie în spațiu pot fi transpuse în muzică în gama tonalității, tonalitatea și o lucrare muzicală scrisă într-o anumită tonalitate.

   Să călătorim în spațiul sonor al tonalității re minor prin intermediul a două lucrări: Toccata și fuga în re minor, BWV 565 de Johann Sebastian Bach respectiv Partea I, Allegro a Concertului pentru pian și orchestră nr. 20, K.466 de Wolfgang Amadeus Mozart.

@Antoaneta-Ioana Luchian

Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.

Un comentariu la „Clasele IX-X. TONALITATEA. Tonalități majore și minore

  1. Aceste materiale aduc un plus orei de muzică. Foarte, foarte utile.
    Mulțumesc celor ce le-au realizat! Felicitări!

Comentariile sunt închise.

Derulează în sus