Activitate: Cântecul numerelor pare
Nivel: Clasele P-II
Durata: 20 min
Autor: prof. Ana-Maria Rusu
OBSERVĂ:
Numerele naturale au două utilizări importante: sunt folosite pentru numărare („sunt 3 cărți pe birou”) și pentru aranjarea în ordine a unei colecții de obiecte („obiectul numărul 1”, „obiectul numărul 2” etc.).
Disciplina care studiază proprietățile numerelor naturale cu privire la divizibilitate este teoria numerelor. În cadrul matematicii apartenența lui 0 la numerele naturale, este contestată, fiind acceptată în algebră și teoria mulțimilor, dar nu în analiză matematică.
Numerele naturale își au originea în cuvintele folosite pentru a număra obiecte. Începând din copilărie numărăm obiecte cum ar fi degetele, bilele, alunele etc. Oamenii învață repede, dacă nu în mod natural, să le numere.
Se spune că matematicianul și logicianul german Leopold Kronecker (1823–1891) a spus: „Dumnezeu a creat numerele naturale; restul este opera omului.”
APLICĂ:
Ascultă lucrarea Cântecul numerelor pare. Încearcă alături de colegii tăi să-l intonezi folosind acompaniamentul de mai jos.
@Ana-Maria Rusu
Toate materiale publicate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor. Este interzisă reproducerea sau publicarea sub orice formă a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, de către orice persoană fizică sau juridică, fără acordul scris al autorului, cu sau fără specificarea sursei. Este permisă distribuirea conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia, doar în scop educațional și cu specificarea sursei.
Foarte frumos cantecelul! Putem găsi și negativul?